Onko musiikillinen passiivisuus terveysriski?

March 1, 2018

Näin kysyvät saksalaiset tutkijat Fernholtz ym. (2018). Vastausta nämä tutkijat eivät vielä anna, koska heidän artikkelinsa aihe on musiikillisen aktiivisuuden kartoittamiseen laadittu kyselylomake tulevia tutkimustarpeita varten.

Otsikon kysymys sinänsä on mielenkiintoinen. Musiikillisen aktiivisuuden terveyshyötyjä on tutkittu paljon. Kun asiaa lähestyy käänteisestä näkökulmasta, se tarkoittaa sitä, että musiikillinen passiivisuus saattaa vaarantaa terveytesi. Siihen saakka kunnes asia on selvitetty, on syytä minimoida mahdolliset musiikittoman elämäntavan riskit. Stephen Howard on sanonut, että maailma olisi parempi paikka, jos kaikilla olisi bassosaksofoni. Toive on hurskas mutta taloudellisista, tuotannollisista ja logistisista syistä vaikeasti toteutettavissa. Useimmilla on kuitenkin mahdollisuus laulaa ja aika monella myös mahdollisuus soittaa jotain soitinta. Siis ylös, ulos ja laulamaan tai soittamaan tulevia terveysmusiikkisuosituksia odotellessa!

 

 

Please reload

Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

Kirkkotie 15, 76150 Pieksämäki

0400 313721

©2018 BY THERABIT KY. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM