top of page

Onko musiikillinen passiivisuus terveysriski?

Näin kysyvät saksalaiset tutkijat Fernholtz ym. (2018). Vastausta nämä tutkijat eivät vielä anna, koska heidän artikkelinsa aihe on musiikillisen aktiivisuuden kartoittamiseen laadittu kyselylomake tulevia tutkimustarpeita varten.

Otsikon kysymys sinänsä on mielenkiintoinen. Musiikillisen aktiivisuuden terveyshyötyjä on tutkittu paljon. Kun asiaa lähestyy käänteisestä näkökulmasta, se tarkoittaa sitä, että musiikillinen passiivisuus saattaa vaarantaa terveytesi. Siihen saakka kunnes asia on selvitetty, on syytä minimoida mahdolliset musiikittoman elämäntavan riskit. Stephen Howard on sanonut, että maailma olisi parempi paikka, jos kaikilla olisi bassosaksofoni. Toive on hurskas mutta taloudellisista, tuotannollisista ja logistisista syistä vaikeasti toteutettavissa. Useimmilla on kuitenkin mahdollisuus laulaa ja aika monella myös mahdollisuus soittaa jotain soitinta. Siis ylös, ulos ja laulamaan tai soittamaan tulevia terveysmusiikkisuosituksia odotellessa!


bottom of page